Suntem în luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanți ai avangardei care vor schimbă pentru totdeauna aspectul Bucureștiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior și domnul Alexandru Marghiloman, pun fundațiile Country Club Băneasa. Printre ceilalți 143 de membri fondatori se numărau și Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson, Barsarab Brâncoveanu, principele Jean Calimache, principele Cantacuzin, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Știrbey, baronul Starcea și mulți alții.Împreună,ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea.

Vila centrală, construită de celebrul architect Ion Mincu, găzduia și sediile clubului nautic și de polo, iar piscină și terenurile de tenis, golf și polo atrăgeau protipendada din întreagă Europa.

Ulterior, clubul va găzdui Restaurantul „Diplomat”, locul în care bucureștenii serveau prânzul și se bucurau de priveliștea oferită de Parcul Herăstrău, apoi reveneau în oraș spre seară sau își continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite și răcoroase ale parcului. Puțini sunt cei care știu că actualul parc a fost construit tot de către membrii fondatori ai Clubului Diplomatic și oferit publicului larg.

Aproape 100 de ani mai târziu, dorim să păstrăm atmosfera locului dar să-i dăm și o notă modernă, așa că am cules rețete de tradiție din întreagă lume, pe care le-am reinterpretat într-o manieră contemporană și am adăugat o cavă de vinuri pentru a ne asigura că experiență pe care o trăiesc oaspeții noștri este cea mai bună din oraș, de fiecare dată.

Restaurantul Diplomat este unul dintre restaurantele de lux de referință ale Bucureștiului. Acesta a devenit markerul social cel mai distinct din grupa lui pentru lumea mondenă a Bucureștiului, încă de la deschiderea lui. El rămâne în continuare unul dintre restaurantele cu ambianța cea mai spectaculoasă din București, iar dacă punem la socoteală și priveliștea de pe terasă va cuceri pe oricine.

avada-cafe-logo-footer